كفتة حسن باشا مكوناتها سهلة ومتوفرة في كل بيت وطعمها جميل وبتعمل علي السفرة منظر جامد والي يشوفها يقول انها صعبة مع انها بسيطة جدا طبق فخم وينفع في العزايم
صفحة 1 من اصل 1
كفتة حسن باشا مكوناتها سهلة ومتوفرة في كل بيت وطعمها جميل وبتعمل علي السفرة منظر جامد والي يشوفها يقول انها صعبة مع انها بسيطة جدا طبق فخم وينفع في العزايم
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/541932_1015لحمة مفرومة....حسب عدد افراد اسرتك
1 بيضة
1 بصلة متوسطة
ملعقه كبيرة بقسماط
ملح - بهارات
فلفل أسود
بطاطس مسلوقة ومهروسة جيدا
بقدونس
2:3 م ك معجون طماطم مذوب في شوية ماء مع ملح وفلفل
قطعة زبدة
الحشو
الحشو
2\1 كيلو بطاطس (حبتين كبار )
4\1 كوب تقريبا (حليب )
3ملاعق كبارجبنة مبشورة اى نوع مفضل
ملح
الطريقة
نخلط اللحمة مع البصل والتوابل والبيضة والبقسماط الناعم
وندعكها جيدا حتى تنعم
ممكن نضيف لها نصف جزرة مفرومة وملعقة بقدونس للتلوين فقط
0702733614625_101206384624_9028353_1226588734_n.jpg
1 بيضة
1 بصلة متوسطة
ملعقه كبيرة بقسماط
ملح - بهارات
فلفل أسود
بطاطس مسلوقة ومهروسة جيدا
بقدونس
2:3 م ك معجون طماطم مذوب في شوية ماء مع ملح وفلفل
قطعة زبدة
الحشو
الحشو
2\1 كيلو بطاطس (حبتين كبار )
4\1 كوب تقريبا (حليب )
3ملاعق كبارجبنة مبشورة اى نوع مفضل
ملح
الطريقة
نخلط اللحمة مع البصل والتوابل والبيضة والبقسماط الناعم
وندعكها جيدا حتى تنعم
ممكن نضيف لها نصف جزرة مفرومة وملعقة بقدونس للتلوين فقط
0702733614625_101206384624_9028353_1226588734_n.jpg
رباب صلاح عمر- مشــرف القســم
- عدد المساهمات : 47
تاريخ التسجيل : 28/03/2012
رباب صلاح عمر- مشــرف القســم
- عدد المساهمات : 47
تاريخ التسجيل : 28/03/2012
رد: كفتة حسن باشا مكوناتها سهلة ومتوفرة في كل بيت وطعمها جميل وبتعمل علي السفرة منظر جامد والي يشوفها يقول انها صعبة مع انها بسيطة جدا طبق فخم وينفع في العزايم
نسلق اولا البطاطس بمجرد ان تنضج نصفيها من الماء ونهرسها مع اللبن
ويفضل هرسها كما في الصورة وليس بالألات الكهربائية
ثم نضع عليها الجبنة ونقلبها ونتذوقها ثم نملحها حسب الطلب لأن الجبنه بها ملح ونتركها تبرد , ممكن وضعها بالتلاجة لحين اعداد الكفتة
رباب صلاح عمر- مشــرف القســم
- عدد المساهمات : 47
تاريخ التسجيل : 28/03/2012
رباب صلاح عمر- مشــرف القســم
- عدد المساهمات : 47
تاريخ التسجيل : 28/03/2012
رد: كفتة حسن باشا مكوناتها سهلة ومتوفرة في كل بيت وطعمها جميل وبتعمل علي السفرة منظر جامد والي يشوفها يقول انها صعبة مع انها بسيطة جدا طبق فخم وينفع في العزايم
نسلق اولا البطاطس بمجرد ان تنضج نصفيها من الماء ونهرسها مع اللبن
ويفضل هرسها كما في الصورة وليس بالألات الكهربائية
ثم نضع عليها الجبنة ونقلبها ونتذوقها ثم نملحها حسب الطلب لأن الجبنه بها ملح ونتركها تبرد , ممكن وضعها بالتلاجة لحين اعداد الكفتة
رباب صلاح عمر- مشــرف القســم
- عدد المساهمات : 47
تاريخ التسجيل : 28/03/2012
رباب صلاح عمر- مشــرف القســم
- عدد المساهمات : 47
تاريخ التسجيل : 28/03/2012
رد: كفتة حسن باشا مكوناتها سهلة ومتوفرة في كل بيت وطعمها جميل وبتعمل علي السفرة منظر جامد والي يشوفها يقول انها صعبة مع انها بسيطة جدا طبق فخم وينفع في العزايم
لحمة مفرومة....حسب عدد افراد اسرتك
1 بيضة
1 بصلة متوسطة
ملعقه كبيرة بقسماط
ملح - بهارات
فلفل أسود
بطاطس مسلوقة ومهروسة جيدا
بقدونس
2:3 م ك معجون طماطم مذوب في شوية ماء مع ملح وفلفل
قطعة زبدة
الحشو
الحشو
2\1 كيلو بطاطس (حبتين كبار )
4\1 كوب تقريبا (حليب )
3ملاعق كبارجبنة مبشورة اى نوع مفضل
ملح
الطريقة
نخلط اللحمة مع البصل والتوابل والبيضة والبقسماط الناعم
وندعكها جيدا حتى تنعم
ممكن نضيف لها نصف جزرة مفرومة وملعقة بقدونس للتلوين فقط
تضاف الصلصة وحطيت معاها شوية بصل وبهارات
وممكن تعمليها من غير صلصة يضاف شويه ماية و كمان اللحمة هتنزل دسمها
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/427810_10150702733729625_101206384624_9028354_198405402_n.jpg
الطريقة
نسلق اولا البطاطس بمجرد ان تنضج نصفيها من الماء ونهرسها مع اللبن
ويفضل هرسها كما في الصورة وليس بالألات الكهربائية
ثم نضع عليها الجبنة ونقلبها ونتذوقها ثم نملحها حسب الطلب لأن الجبنه بها ملح ونتركها تبرد , ممكن وضعها بالتلاجة لحين اعداد الكفتة
ندهن صينية فرن بالزيت ونشكل الكفتة مثل الطبق الصغير المجوف بس حجم كبير مش صغير عشان بتكش في الفرن
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/532627_10150702734039625_101206384624_9028357_1757851023_n.jpg
ولكى يكون التشكيل سهل نشكل الكفتة على هيئة كورة ثم نضعها في الصينية ونشكلها داخل الصينية بيكون اسهل
نكور البطاطس ونضعها داخل الكفتة وممكن تشكيل البطاطس بكيس الحلواني ( الخاص بتزيين التورتة والحلويات ) ثم نرشها بالجبن
علي وش البطاطس نضيف شوية زبدة وممكن اي نوع جبن شيدر او موتزاريلا او رومي
Like · · Share · March 23ة وقليل من السمنة ليحمر الوجه
تضاف الصلصة وحطيت معاها شوية بصل وبهارات
وممكن تعمليها من غير صلصة يضاف شويه ماية و كمان اللحمة هتنزل دسمها
ندخلها الفرن علي 180 او 190 حتي تستوي لمدة نصف ساعة تقريبا
وبعد ذلك نضعها تحت شواية الفرن دقيقتينhttps://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/5https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/480239_10150702734724625_101206384624_9028362_194853231_n.jpg31304_10150702734509625_101206384624_9028360_81837871_n.jpg
وهذا شكلها بعد خروجها من الفرن
1 بيضة
1 بصلة متوسطة
ملعقه كبيرة بقسماط
ملح - بهارات
فلفل أسود
بطاطس مسلوقة ومهروسة جيدا
بقدونس
2:3 م ك معجون طماطم مذوب في شوية ماء مع ملح وفلفل
قطعة زبدة
الحشو
الحشو
2\1 كيلو بطاطس (حبتين كبار )
4\1 كوب تقريبا (حليب )
3ملاعق كبارجبنة مبشورة اى نوع مفضل
ملح
الطريقة
نخلط اللحمة مع البصل والتوابل والبيضة والبقسماط الناعم
وندعكها جيدا حتى تنعم
ممكن نضيف لها نصف جزرة مفرومة وملعقة بقدونس للتلوين فقط
تضاف الصلصة وحطيت معاها شوية بصل وبهارات
وممكن تعمليها من غير صلصة يضاف شويه ماية و كمان اللحمة هتنزل دسمها
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/427810_10150702733729625_101206384624_9028354_198405402_n.jpg
الطريقة
نسلق اولا البطاطس بمجرد ان تنضج نصفيها من الماء ونهرسها مع اللبن
ويفضل هرسها كما في الصورة وليس بالألات الكهربائية
ثم نضع عليها الجبنة ونقلبها ونتذوقها ثم نملحها حسب الطلب لأن الجبنه بها ملح ونتركها تبرد , ممكن وضعها بالتلاجة لحين اعداد الكفتة
ندهن صينية فرن بالزيت ونشكل الكفتة مثل الطبق الصغير المجوف بس حجم كبير مش صغير عشان بتكش في الفرن
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/532627_10150702734039625_101206384624_9028357_1757851023_n.jpg
ولكى يكون التشكيل سهل نشكل الكفتة على هيئة كورة ثم نضعها في الصينية ونشكلها داخل الصينية بيكون اسهل
نكور البطاطس ونضعها داخل الكفتة وممكن تشكيل البطاطس بكيس الحلواني ( الخاص بتزيين التورتة والحلويات ) ثم نرشها بالجبن
علي وش البطاطس نضيف شوية زبدة وممكن اي نوع جبن شيدر او موتزاريلا او رومي
Like · · Share · March 23ة وقليل من السمنة ليحمر الوجه
تضاف الصلصة وحطيت معاها شوية بصل وبهارات
وممكن تعمليها من غير صلصة يضاف شويه ماية و كمان اللحمة هتنزل دسمها
ندخلها الفرن علي 180 او 190 حتي تستوي لمدة نصف ساعة تقريبا
وبعد ذلك نضعها تحت شواية الفرن دقيقتينhttps://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/5https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/480239_10150702734724625_101206384624_9028362_194853231_n.jpg31304_10150702734509625_101206384624_9028360_81837871_n.jpg
وهذا شكلها بعد خروجها من الفرن
رباب صلاح عمر- مشــرف القســم
- عدد المساهمات : 47
تاريخ التسجيل : 28/03/2012
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى